Hirdetés

12 filmrészlet, amit még az igazi rajongók sem vettek észre

Valószínűleg mindenki többször is látta már a saját kedvenc filmjét, de még így is akadhatnak olyan érdekes részletek, melyek még a századik megtekintéskor sem veszünk észre. A Bright Side ilyeneket gyűjtött egybe friss összeállításában.

Galadriel szemei (A Gyűrűk Ura, 2001)

1

Galadriel Középfölde utolsó tündéje, aki látta Valinor Két Fája fényét; ezért vehetünk észre csillagokat a szemében. A filmeseknek különleges világítóberendezéseket kellett használniuk ahhoz, hogy elérjék ezt a különleges hatást.

Hirdetes

A tökéletes csók (Thor: Sötét világ, 2013)

2

A film utolsó jelenetében Thor megcsókolja Jane karakterét, a vásznon viszont nem a nőt alakító Natalie Portmant látjuk. A színésznő egyszerűen nem ért rá, hogy elkészítse az újraforgatott jelenetet, mert épp egy másik filmen dolgozott, így hát Chris Hemsworth felesége, Elsa Pataky ugrott be segíteni. Ezért tűnt a csók annyira valóságosnak.

Tom Cruise egy westernfilmben (A vadnyugat fiai, 1988)

3

Nehéz észrevenni, de A vadnyugat fiaiban tényleg szerepelt Tom Cruise; a karakterét az egyik lövöldözésben ölik meg. A színész véletlenül keveredett a forgatásra, és mivel azelőtt soha nem játszott westernben, örömmel vállalta a rövid vendégszerepet.

Hirdetés

A csendes jelenet (A nagy Gatsby, 2013)

4

Amikor Gatsby és Daisy Buchanan találkoznak, 30 másodpercig egy szót sem szólnak egymáshoz. A nézőnek akár úgy is tűnhet, hogy ez a jelenet puszta időpocsékolás, ám a rendező valójában csak a regényhez szeretett volna hű maradni. „Fél percig egy hang sem hallatszott” – áll a könyvben.

Szex és New York-utalás (Lepattintva, 2008)

5

A film főszereplőjét Peter Bretternek hívják. Van egy jelenet, amikor a férfi egy bárban koktélozgat, és közben a Szex és New Yorkból idéz. Ekkor feltűnik Cynthia Nixon, a színésznő, aki Mirandát alakította a népszerű tévésorozatban.

Hirdetes

Azonosítsd a replikánst! (Szárnyas fejvadász 2048, 2017)

6

A filmben a szemeik segítségével lehet kiszúrni a replikánsokat, elég csak megfigyelni a szemgolyó mozgását. A mozi elején azonban a nézőknek is fel kell nézniük a vászon bal felső sarkára: így gond nélkül felismerhető az ott olvasható „replikáns” szó.

Ruhaválasztás (Pókember, 2002)

Hirdetés

7

A 2002-es film hálaadás-jelenetében feltűnhet a karakterek fura öltözete. Peter Parker úgy néz ki, mint a Zöld Manó, Norman Osborne pedig Pókember színeit öltötte magára. Az alkotók talán így próbáltak rámutatni, hogy a két ősellenségben azért mégis van valami közös.

A gyűrű (Csillag születik, 2018)

8

Bradley Cooper karaktere, Jackson Maine gyógyulása alatt nagyon lefogy. Ezt Maine gyűrűje is remekül ábrázolja, egyszerűen lecsúszik az ujjáról.

Egy ismerős fiú (Idétlen időkig, 1993)

Hirdetes

9

A film kórházas jelenetében egy törött lábú fiú tűnik fel a háttérben. Ő valójában az a srác, akit Phil később megment a zuhanástól.

A mindig éhes Brad Pitt (Ocean’s eleven – Tripla vagy semmi, 2001)

10

A legfigyelmesebb nézők valószínűleg észrevették, hogy Brad Pitt karaktere, Rusty állandóan zabál valamit a filmben. Páran azt hiszik, maga Pitt állt elő ezzel az ötlettel. Az egyik jelenet forgatása alatt például a színésznek 40 garnélát kellett elfogyasztania. Ennyire imádná a hasát?

Pánafrikai zászló (Fekete Párduc, 2018)

11

A kaszinójelenet ruhái okkal emlékeztethetik a nézőt a pánafrikai zászló színeire. A kötődést Ryan Coogler rendező is megerősítette.

Hirdetes

Cím nélküli könyvek (Egy makulátlan elme örök ragyogása, 2004)

12

A könyvesboltban játszódó jelenetben látható könyvekről hiányzik a cím. Ez a rendező tudatos döntése, mivel Joel, Jim Carrey karaktere képtelen emlékezni az összes apró részletre.

via

Tetszett? Szólj hozzá:

Facebook kommentek

Hirdetes
Hirdetés