Hirdetés

14 közismert karakter, akit valós személyekről mintáztak

Rengeteg ember nőtt fel Belle, Pocahontas vagy Alice történetén, együtt sírtak és nevettek velük, valakik pedig el is játszották, hogy a karaktereket alakítják. Mint kiderült, rengeteg közkedvelt karaktert valójában valós személyekről mintáztak. Tudtad, hogy Piton professzort Rowling a volt kémiatanáráról mintázta? Conrad Veidt ijesztő mosolya pedig a Joker egyik híres ismertetőjegye; Irene Bedardról mintázták Pocahontas külsejét, és bizony még Micimackónak is megvan a való világi mása. Egyes karaktereknek csak a külsejét, másoknak viszont a viselkedését és hangját is egyes emberekről mintázták.

 

Harley Quinn – Arleen Sorkin

1

Hirdetes

Arleen Sorkin egy amerikai színésznő, forgatókönyvíró és komikus. Paul Dini /Quinn megalkotója/ ismeri Arleen-t. A színésznő Életünk napjaiban való alakítása győzte meg, hogy Dini karakterének is hasonlónak kell majd lennie.

Joker – Conrad Veidt

2

A bűn hercegének eredete nem a cirkuszból származik. A német színész Conrad Veidt, a “Nevető ember” c. filmben eljátszott szerepe inspirálta a bohóc kinézetét.

Pocahontas – Irene Bedard

3

Hirdetés

Irene Bedard volt az egyértelmű inspiráció Pocahontas megrajzolásakor.

Belle – Vivien Leigh

4

Jo March, Katherine Hepburn karaktere adta a szeretetet a könyvek iránt, külseje pedig Vivien Leighről lett mintázva.

Milhouse – Paul Pfeiffer

5

Hirdetes

Milhouse és Paul karakterei szinte teljesen egyformák: a főszereplők barátai, frizurájuk hasonló, orruk és szemüvegük szinte egyforma

Chukie Finster – Mark Mothersbaugh

6

Mark énekes, zeneszerző, aki többek közt a filmzenéjét is megírta a sorozatnak, valamit ő inspirálta  Chuckie külsejét is.

Hirdetés

Kyle Broflovski – Matt Stone

7

Kyle karaktere a híres sorozat egyik társszerzőjén, Matt Stone-on alapul, aki ráadásul még a karakter hangját is adja.

Képeink a következő oldalon folytatódnak -> 2/2

[nextpage]

Perselus Piton – John Nettleship

8

Hirdetes

J.K. Rowling egyik tanára volt, Mr. Nettleship kémiát oktatott. Az írónő főleg a külső jegyeket “kölcsönözte” el.

Ropi bohóc – Rusty Nails

10

Valódi nevén James Allen bohócként dolgozott, Matt Groening /a sorozat írója/ pedig rendszeresen látogatta az előadásait.

Alice – Alice Liddell

11

Egy 10 éves kislány inspirálta a karaktert. Személyesen akkor találkoztak, mikor az író közösen utazott Alice-all és családjával.

Zorro – Joaquín Murrieta

Hirdetes

12

Murrieta az 1830-as évek körül született Mexikóban. Már fiatalon szembesült az amerikaiak rasszizmusával, és lázadóvá vált. Amolyan népi hőssé, aki felesküdött az elnyomás ellen.

Micimackó – Winnipeg

13

A kedves kis mackót egy igazi medve ihlette, aki a londoni állatkertben élt, neve pedig Winnipeg volt. Chritopher Robin gyakran járt abban az állatkertben, kedvenc állata pedig természetesen Winnie volt.

A keselyűk – The Beatles

14

1967 – csúcson a Beatles, és a Disney készül bemutatni a Dzsungel könyvét. Az énekesek nem csak a keselyűk hangját adták, egyesek szerint csak és kizárólag miattuk kerültek be a mesébe az állatok.

Hook kapitány – Hans Conried

15

Eredetilet Hans csak szinkronszínészként játszotta el a karaktert, de később úgy döntöttek, hogy az életvidám komikusról fogják mintázni a kapitány külsejét is.

 

Via

Tetszett? Szólj hozzá:

Facebook kommentek

Hirdetes
Hirdetés