Hirdetés

15 érdekes tény, ami segít csillapítani a világgal kapcsolatos kíváncsiságodat

Olyan sok szokatlan és érdekes dolog történik a világban, hogy mindet ismerni egyszerűen lehetetlen. Mindig lehet azonban tágítani az ismereteinket és tanulni valami olyat, ami nem csak információval lát el bennünket, de közben még szórakoztat is. Gondolnád például, hogy a világ majdnem minden országában a Mohamed a leggyakoribb férfi név? Ez azért van, mert a muszlimok az elsőszülött fiúkat kivétel nélkül a híres próféta után nevezik el. Cikkünkben most ehhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk nektek össze a nagyvilágból.

Micimackó karakterét a képen látható medve, Winnie ihlette.

1

1914-ben egy ismeretlen férfi vásárolta meg 20 dollárért a képen látható sebesült kis medvét egy kanadai vadásztól. Az állatot meggyógyították és a londoni állatkertbe szállították, itt kapta a Winnie becenevet. 1924-ben Alan Alexander Milne és fia ellátogattak az állatkertbe, ahol annyira lenyűgözte az írót a medve, hogy elhatározta: könyvet ír róla.

Hirdetes

A Nemzetközi Űrállomás 90 percenként tesz egy teljes kört a Föld körül. Ez azt jelenti, hogy a rajta lévő űrhajósok naponta 16-szor látnak napfelkeltét és naplementét.

2

Egyébként a Nemzetközi Űrállomás az emberiség történetének legdrágább projektje: idáig több mint 150 milliárd dollárt költöttek a világ országai az állomás létrehozására és karbantartására.

Úgy tartják, hogy a kenguru és az emu nem képes hátrafelé járni, ezért szerepelnek Ausztrália címerében, mint a haladás szimbóluma.

3

Butterfly McQueen, aki Prissy-t játszotta az Elfújta a szél című filmben, nem mehetett el a film premierjére, mert a moziba csak fehér embereket engedtek be.

Hirdetés

4

Az egyik legjobb állapotban talált dinoszaurusz fosszília.

5

A rózsaszín nyúl a Duracell elemeinek a szimbóluma minden országban, kivéve az USA-ban és Kanadában. Ezekben az országokban ugyanis az Energizer birtokolja a védjegyét, így ő használhatja fel a termékeinek népszerűsítésére.

6

A pisai ferde torony belseje üres.

Hirdetes

7

Az Egyesült Államok 10. elnökének, John Tyler-nek az unokái még ma is életben vannak. Összehasonlításképpen: Donald Trump az USA 45. elnöke.

8

Robert Millikan (képen balra) fizikus annyira ellenezte Einstein fényelméletét, hogy elhatározta: bármilyen módon megcáfolja. Útközben valami azonban félrement, és 10 év után ő maga bizonyította be az elméletet, amiért Nobel-díjat kapott.

Hirdetés

9

A pandák terhességet szimulálnak, hogy több ételt és gondoskodást kapjanak.

10

A “Fold.it” online rejtvényweboldalnak köszönhetően a játékosok 10 nap alatt megfejtették egy vírus szerkezetét, ami a tudósoknak korábban 15 év alatt sem sikerült.

11

2010. május 16-án a Vénusz, a Hold és a Jupiter egyszerre volt látható az égbolton.

Hirdetes

12

A SpongyaBobban látható Rozsdás Rákolló nevezetű étterem épületét valójában egy rákcsapda ihlette.

13

A „bojkott” szó 1880-ban jelent meg és egy embernek köszönhető.

14

1880-ban Írországban Mayo megye lakossága tiltakozni kezdett Charles Boycott földbirtokos ellen, aki orvul visszaélt a földhasználati jogaival. A helyi lakosok ezért egy összefogást indítottak a gátlástalan üzletember ellen: a szomszédjai nem beszélgettek vele, senki nem ült mellé a templomban és az üzletek nem voltak hajlandók kiszolgálni a férfit. Az ellene fellépő tömeg miatt Charles Boycott rövidesen elhagyta a megyét, de nevét örökre bevéste a történelembe.

via

Tetszett? Szólj hozzá:

Facebook kommentek

Hirdetes
Hirdetes
Hirdetés