11 átlagember, akik igazi hősökké váltak a Los Angeles-i lövöldözés idején


Alig néhány nap telt el azóta, hogy a világot megrázta a hír, hogy Las Vegasban, egy country koncerten a több tízezres tömegre tüzet nyitott egy 64 éves amerikai férfi, Stephen Paddock hotelszobájának ablakából, legalább 59 embert megölve és ötszázat megsebesítve. A szörnyű tragédiára senki sem volt felkészülve, ám voltak, akik saját testi épségüket kockáztatták, hogy megmentsék mások életét az Egyesült Államok történetének eddigi legbrutálisabb lövöldözésében.

 

Ezek az emberek átlagemberként érkeztek a koncertre, azonban igazi hősként távoztak onnan – saját lábukon vagy mentőautóban. Ezek a történetek bebizonyítják: a hősök köztünk élnek, és a megannyi szörnyű és gonosz dolog ellenére, ami a világban nap mint nap történik, a jó emberek nem tűntek el. És amíg ez így van, addig van remény, amely erőt ad mindannyiunknak, hogy megküzdjünk a világ szörnyűségeivel.

A 30 éves Jonathan Smith közel 30 ember életét mentette meg, mielőtt az elkövető nyakon lőtte volna. A fénymásológép-szerelőként dolgozó Jonathan a bátyja születésnapját ünnepelte a fesztiválon, azonban elkeveredett a családjától, és azon volt, hogy minél több embert biztonságos helyre tereljen. Éppen egy csapat fiatal lánynak helyezett biztonságba, amikor nyakon lőtték. Egy szolgálaton kívüli rendőr ellátta a sebet, majd kórházba szállították. Jonathan valószínűleg hátralévő életében a golyóval a nyakában kell hogy éljen, mert az orvosok félnek eltávolítani azt, a további sérülések elkerülése érdekében.

Ezt a képet Jake Beaton osztotta meg édesapjáról, Jack Beatonról, aki hősiesen feláldozta magát, amikor feleségét védte a golyózápor elől. Jack tudta, hogy meg fog halni, utolsó erejével annyit tudott mondani feleségének, hogy szereti őt és a mennyországban találkoznak.

“Ezt a férfit lábon lőtték, miközben megmentette a nővérem életét Las Vegasban.”

A leszerelt tengerészgyalogos, Taylor Winston és barátja, Jenn Lewis a közönség jobb szélén állt, amikor elkezdődött a lövöldözés. Kimenekültek a tömegből, majd találtak egy üresen álló teherautót, slusszkulccsal a gyújtásban. A kritikus állapotban lévő sérülteket biztonságba helyezte a teherautóban, majd elszállította őket a legközelebbi kórházba. Nagyjából két tucat embert tudtak elszállítani.

Sonny Melton az első  házassági évfordulóját ünnepelte feleségével, Heatherrel a fesztiválon, amikor megkezdődött a rémálom. Sonny Kimentette feleségét a tömegből, végig védve őt a saját testével, amikor halálos lövést kapott a hátába. Heather érezte, ahogy férjét eltalálja a végzetes lövedék, miközben megmentette az életét.

Az újdonsült anyuka golyót kapott, amikor rávetette magát elesett barátjára, hogy megvédje őt.

Carly Krygier az ülőhelyeknél volt a közönség hátsó soraiban kislányával, amikor elkezdődött a lövöldözés. Gondolkodás nélkül a földre tette a gyermeket, és ráfeküdt, hogy védje a gyilkos golyózáportól. Majd a közeli Tropicana hotelbe menekültek egy kisebb tömeggel, szerencsére mindketten sérülés nélkül megúszták az eseményeket.

A 48 éves, egykor tanárként dolgozó Mike Cronk azonnal tudta, hogy mi történik, amikor meghallotta, hogy egy közeli kerítésbe csapódnak a géppuskalövedékek. A barátja a szeme láttára kapott 3 lövést, Mike gondolkodás nélkül a segítségére sietett, bevonszolta társát a színpad alá és stabilizálta az állapotát azzal, hogy a pólójával elszorította a vérzést. Ezután több embernek is segített, hogy berakja őket a mentőautókba, egyikük a karjai között halt meg. “Engem is lelőhettek volna…hálás vagyok.”

Chris Bethel iraki veterán éppen egy informatikai konferencián vett részt a Mandalay Bay hotelben, amikor a felsőbb emeletről fegyverlövéseket hallott. Azonnal hívta a rendőrséget, nem is sejtve, hogy pontosan két emelettel feljebb a modernkori Egyesült Államok legszörnyűbb lövöldözését hajtja végre valaki a hotelszobájában.” Chris a bejárati ajtójánál őrködött, reménykedve, hogy meglátja a menekülő elkövetőt, hátha be tudja azonosítani. Végül az ő telefonhívásának köszönhetően találták meg a hatóságok az elkövetőt, aki a saját szobájában végzett magával, mielőtt rátörték az ajtót.

Steve Keys-t súlyosan megsebesítette egy lövedék, miközben újraélesztett egy nőt. A tűzoltó épp a sérült asszony életét mentette meg, amikor egy golyó átfúródott a mellkasán és a gyomrán. Annak ellenére, hogy súlyosan megsérült, Steve a helyszínen maradt, és segített annak, akinek csak tudott. “Megvagyok. De sajnos nagyon sokan nem voltak ilyen szerencsések” – mondta, miután egyik barátja kórházba szállította.

Facebook Comments