11 furcsa tény, amit valószínűleg Te sem tudtál Kim Dzsongunról


A világ legfiatalabb diktátoráról vajmi keveset tudni – gyerekkorát valóságos titok övezi, a hivatalos önéletrajzában pedig akkora badarságokat hord össze, amelyeket az észak-koreai lakosokon kívül minden ember megmosolyog. Bár nem volt könnyű, az alábbiakban megpróbáltunk néhány érdekes adatot és meglepő tényt összegyűjteni a bölcs vezérrel kapcsolatban, melyekről valószínűleg nem sokan hallottak korábban.

Senki sem tudja, mikor született.


Talán 1982. január 8-án vagy július 5-én született, talán 1983-ban. De az is lehet, hogy 84-ben. Miért ilyen zavaros mindez? A pletykák szerint próbálják minél idősebbnek beállítani, ezért nem tisztázott tehát a pontos születési dátuma.

A szemöldöke évről évre rövidebbé válik.


Kim Dzsongun elmúlt években készült képeit időrendbeli sorba rakva egy nagyon érdekes jelenségre lehetünk figyelmesek: egyre rövidebb a szemöldöke.

Senki sem tud semmit a gyerekkoráról.


Soha nem került nyilvánosságra egy kép vagy információ sem a fiatalságáról, egyedül ez a kép látott napvilágot róla, amit 2014-ben az ő tiszteletére mutattak be egy katonai esemény során. Ettől függetlenül persze semmi sem bizonyítja, hogy valóban ő látható-e a képen.

Az ország legnépszerűbb együttesének tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

Észak-Koreában is van popzene, ám nem egészen olyan, mint ahogy azt a világ többi országában megszokhattuk. Az egyik legnépszerűbb lányeggyüttes a Moranbong, melynek különlegessége, hogy a tagjait maga Kim Dzsongun válogatta.

Így szólítják őt Észak-Koreában…


  • A ‘legfőbb vezető’ és ‘pártvezető’ nevet nyilván mondani sem kell, de íme néhány kevésbé ismert becenév…
  • ,,Új csillag”
  • ,,A ragyogó elvtárs”
  • ,,Géniusz a géniuszok között”
  • ,,A KNDK marsallja”

1998-tól 2000-ig egy svájci elit iskolában tanult, álnéven.

Szereti a kosárlabdát és jóban van Dennis Rodman-nel.


Az ő különös kapcsolatuk inspirálta az Interjú (2014) című filmet.

Majdnem minden fotón mosolyog és/vagy nevet. Ezt kevés politikus mondhatja el magáról.

A haja egy modern hipszter frizurájával vetekszik.

Nem vizel és nem székel.


Legalábbis az észak-koreai emberek ezt gondolják róla, csak úgy mint az apjáról. Ez az információ egyébként a hivatalos önéletrajzában is szerepel!

Ha Kim Dzsongun lefogyna, sokkal félelmetesebben nézne ki.


Egy interneten közzétett (megszerkesztett) fotó alapján bátran kijelenthetjük, hogy a nagy vezér sokkal félelmetesebb lenne, ha ledobna magáról úgy 10-20 kilogrammot. Annál is érdekesebb, hogy nem teszi, hiszen az elsődleges célja más nemzetek megfélemlítése, ami biztosan jobban menne neki 10-20 kilóval könnyebben, mint így, egy vigyorgó pufókként.

Forrás: liked.hu

Facebook Comments