12 szabály ami csak Japánban létezik, és még biztos nem hallottál róla.


Japánban sok olyan dologgal találkozhatsz amivel másol nem. Japán egyedülálló a szabályaival is. Olyan korlátokkal találkoztunk amit eddig még nem is hallottunk. Gondoltad volna, hogy Japánoknál hátrányokkal jár az ha tetoválásod van vagy, hogy nem szedhetsz gyógyszert csak úgy. Erre és még sok más dologra is fény derült ebben a cikkben.

1. Japán olyan különleges ország ahol a gyógyszereket, csak orvosi ajánlásra adják. Nincs vény nélküli termék. 

2. A Japánoknál nem szabadon választhatók a gyermekek nevei. A név jelentésének mély hatásai vannak, szerintük. Ezért semmi negatív jelentéssel bíró, vagy több értelmű nem választható.  

3. Japánban törvény szabályozza, hogy a emberek ne hízzanak el.A törvény lényege, hogy a 40 és 75 év közötti emberek derékmérete nem lehet több, mint 85 cm a férfiaknál és 90 cm a nőknél. Ha ezt meghaladják kapnak állami támogatást ennek csökkentésére. Nem bírságolnak, csak szeretnék a népet egészségesen tartani.

4. Nem dobhatnak ki pénzt, és megsemmisíteni sem lehet. Ha valakit rajta kapnak megbüntetik, és börtönbüntetést is kaphat.  

5. Házilag készített alkoholok gyártása nem tilos, de szabályozzák. Nem lehet az erőssége 1%-nál erősebb. Ha valaki ennél erősebbre csinálja komoly pénzbüntetést kap, és akár 5 év börtönt is. 

6. Japánban az utcákon nem találsz szemeteseket. Egyrészt mert az itteniek mindent otthon dobnak ki, másrészt az 1995-ben a tokiói metróban elkövetett terrortámadást egy nyilvános kukába rejtett bomba okozta.

7. Törvényileg szabályozva van, hogy a vendéglátó helyeken ami kisebb 67 négyzetméternél ott tilos táncolni. 

8. A Japánoknál 13 éves kortól már nemileg érettnek tekintik a fiatalokat. A házasságot viszont 18 év alatt nem engedélyezik. 

9. A tetoválásokat nem tiltják, de sok helyen nem engedik. Különböző szaunákban, és fürdőhelyeken kitáblázzák, hogy a tetoválással rendelkezők nem mehetnek be.  

10. A gömbhal halászathoz engedélyek kellenek. Ez azért szükséges mert  a szakszerűtlen feldolgozása, halálhoz is vezethet. 

11. Nem vesznek részt háborúban. És nem is állnak senki mellé. Törvény szabályozza, hogy Japán megtartja a pártatlanságát.  

12. A japán nők nem jelenhetnek meg melltartó nélkül egy légkondicionált helységben. Ez főként a munkahelyi zaklatások elkerülése végett van.

forrás: mocool.eu

Facebook Comments