17 rafinált marketing-fogás, ami díjat érdemelne a kreativitásáért


Frédéric Beigbeder francia író és reklámszakértő mondta egyszer: ,,Az emberek nem tudják, mit akarnak, amíg valaki fel nem kínálja nekik.” Frédéric ennél jobban ki sem fejezhette volna, hogy milyen nagy szerepe is van egy jól megtervezett reklámkampánynak (és magának a marketingnek) a piacon. Lehet nekünk bármilyen hiper-szuper termékünk, ha az emberek nem figyelnek fel rá, sosem fogják megvenni. Ugyanez persze fordítva is igaz, amire az alábbi rafinált marketing-fogások az élő bizonyítékok, melyek láttán még azok az emberek is felkapják a fejüket, akiket egyébként teljesen hidegen hagynak az adott termékek…

Egy sportbolt, ahol az árult sátrak miniatűr változatán keresztül térképezhetik fel a vásárlók, hogy melyik lehet számukra az ideális választás.

Egy Lego-áruház, aminek a mennyezete maga is úgy néz ki, mint egy Lego-darabka.

A kanadai Walmart áruházban a bevásárlókocsikba helyezett navigációs tableteken keresztül az embereknek többé nem okoz gondot megtalálni a különféle termékeket a boltban.

Kreatív rágógumi-csomagolás.

Egy parkolóház, ahol a parkolóhelyek fölött elhelyezett lámpák segítenek megmondani az autósoknak, hogy hol van szabad (zöld) hely. Budapesten például az Aréna plázában is találkozhatunk hasonlóval.

Fogkefe, amit úgy terveztek, hogy egyúttal a fogkrémet is ki lehessen vele sajtolni.

Kell ennél jobb reklám egy szerszámgépnek?!

Ez a csomagolás lehetővé teszi, hogy rizsnek csak egy részét használjuk fel a főzéshez, a maradékot pedig továbbra is légmentesen zárva tárolhassuk.

Régi trükk, de még mindig működik.

Ugye, Te is szereted, ha egy pizza iszonyatosan sajtos?!

Egy teljesen automatizált nyilvános WC-ülőke, ami gondoskodik róla, hogy mindig tiszta felületre üljünk.

Egy rafinált csapos tudja, hogyan jusson egy kis extra borravalóhoz..

Egy dobozos narancslé kreatív kupakja.

Mágneses süteménymártogató.

Lehet ennél jobban reklámozni egy fodrászatot?!

Amikor a tervezőcsapat tele van mókamesterekkel.

Halacska-formájú teafilter.

forrás: liked.hu

Facebook Comments