15 önzetlen ember, akivel büszkeség egy bolygón élni


Bár a világban egyre inkább eltűnőben van az önzetlenség és a segítőkészség jelensége, azért jó látni, hogy vannak még emberek, akik idejüket és energiájukat nem sajnálva igyekeznek segíteni másoknak ott, ahol csak tudnak. Az alábbi emberek is éppen ilyenek, a hősies tetteik láttán pedig nyugodtan kijelenthetjük: büszkeséggel tölt el egy, hogy egy bolygón élhetünk velük

,,Kinyitottam a kutyám gyógyszerét, és láttam, hogy az állatorvos már előre eltörte nekünk a tablettákat, hogy véletlenül se lépjük túl az előírt adagot.”

,Egy gyárban dolgozom, és a régi cipőm úgy törte a lábamat, hogy járni is alig bírtam. Erre két srác, akiket még csak 1 hete ismertem hozott nekem ajándékba egy bakancsot, mondván, hogy így jobban el tudom majd látni a családomat…”

Ez a férfi ingyen matematikát és fizikát tanít az embereknek szabadidejében egy mexikói parkban

,,Amíg nyaralni voltam a madarak fészket csináltak a biciklimen. Eldöntöttem, hogy busszal fogok járni, amíg ki nem kelnek a tojások.”

Ebben a szupermarketben ingyen gyümölcsökkel kedveskednek a gyerekeknek, hogy jobban bírják a vásárlást

,,Az idős bácsinak túlságosan remegett a keze, hogy felvágja az ételét, erre a pincérnő szó nélkül a segítségére sietett és felvágta neki.”

A fiú asztmás rohamot kapott repülés közben, a repülőgép fedélzetén lévő orvos pedig egy rögtönzött inhalátort készített neki és megmentette a gyermek életét

,,Valaki ingyen könyvtárat nyitott a kertjében, és még kis széket is tett ki, hogy a gyermekek is elérjék a könyveket.”

Isztambulban az emberek meleg takarókat vittek a kóbor kutyáknak, hogy ne fagyjanak meg éjszaka

,,Ez a férfi játszott egy dalt a hegedűjén, hogy megnyugtassa a hangosan sírdogáló lányt. Sikerült, a kislány abbahagyta a sírást.”

,,A nagymamám és a nagypapám megmentett egy fiatal bálnát, amit partra vetett a víz.”

,,A taxis megkérdezte, hogy megállhatunk-e egy pillanatra, én pedig mondtam, hogy persze. Kipattant és megetette az út szélén sétáló kóbor kutyákat. Le a kalappal előtte…”

,,Valaki házat készített a kóbor cicáknak…”

,,Ez a hajléktalan férfi az életét kockáztatva mentette meg ezt az autók között rohangáló kiskutyát.”

Végezetül pedig egy videojáték-fejlesztő, aki a komplett játékot átírta egy fogyatékkal élő játékos kedvéért. A fiú egy szájába dugott tollal tudta játszani a játékot, de egy résznél elakadt, mert nem voltak gombok a képernyőn és az egeret pedig nem tudta használni. Ezért a videojáték készítője neki külön készített egy kiegészítő képernyő-billentyűt. Le a kalappal

forrás: liked.hu

 

Facebook Comments