7 fantasztikus trükk az élethez, amely segíthet a mindennapjainkban


Az életet néha saját magunknak nehezítjük meg: minden apró semmiségen fennakadunk, holott sokkal fontosabb dolgokkal is foglalkozhatnánk. A kis problémákban viszont az a jó, hogy elég könnyen meg lehet oldani őket.

jégmentesítés házilag

1

A fagyos reggelek igen kellemetlenek az autótulajdonosok számára, de ezzel a módszerrel megspórolható némi fejfájás. A jégmentesítéshez keverj össze 1 résznyi vizet és 2 résznyi sósborszeszt egy szórófejes flakonban. Rengeteg időt és pénzt spórolhatsz vele.

Egyetlen nagy zárható zacskó két kicsi helyett

2

Nagyobb tasakra lenne szükséged, de otthon csak néhány kicsi van? Elég, ha kifordítod az egyiket, és hozzáilleszted a másikhoz.

Rendszerezd a fonalaid!

3

A most következő megoldás a kötés szerelmeseinek szól. Ha nem akarod, hogy a fonalaid összegubancolódjanak, fúrj néhány lyukat egy műanyagdobozba, és máris kész a saját, házi fonaltárolód.

Ne hagyd, hogy a laptopod alvó állapotba tegye magát

4

A képen látható módszerrel tuti, hogy az egered állandóan mozgást fog érzékelni. De ha ez nem lenne elég, az alvó állapot beállításait az operációs rendszeren belül is módosíthatod.

Kartondoboz mint vágódeszka

5

Kinek van energiája mosogatni egy laktató vacsora után? Ha nincs mosogatógéped, a fenti egyszerű megoldás is segíthet. Bármilyen tiszta kartonpapír megteszi.

Előbb a fénymásolás, aztán a fúrás

6

Nem számít, hogy kezdőként bánsz a fúróval, vagy haladó ezermester vagy, ez a tipp tapasztalattól függetlenül jól jöhet. Ha rögzíteni szeretnél valamit a falra, előbb fénymásold le, helyezd fel a papírt a megfelelő helyre, és csak utána ess neki a fúróval. Így láthatod, pontosan hová kell majd lyukakat fúrnod.

Rögzítsd a törött huzalokat egy szempillantás alatt.

7

Bárki, akinek rengeteg elektronikai holmija van, ezt meg fogja érteni: a vezetékek megtörtek, szakadhatnak és rendetlenekké válhatnak. Ha a vezeték két vége ilyen módon kilóg, és nem tudod megforrasztani, akkor biztonságosan összetekerheted őket (az ábrán látható módon), így biztosítva van, hogy együtt maradjanak.

via

Facebook Comments