18 ember megosztotta, amit a nagyszüleik padlásán találtak. Ezek a dolgok is a bolygónkról származnak?


Az emberek nagyon szeretnek a nagyszülők házában takarítani és pakolni, hiszen ott mindig kincsekre lehet bukkanni, legyen az a padláson vagy a pincében. A talált holmiknak a feléről szinte nincsen információnk, hiszen akkor még nem éltünk, amikor ezeket a tárgyakat használták. Ilyenkor az internet népének segítéségéhez fordulunk, hátha valaki bővebb információval tud ellátni bennünket. Általában be szokott jönni és hamar megtudjuk, hogy egyes fura kinézetű tárgyak, milyen célt szolgáltak a régi időkben. Ma egy olyan összeállítással készültünk nektek, mely hasonló kincseket foglalnak magukba. Egy-kettőnél még te magad is meg fogsz lepődni, hogy mire használták őket.

Uránüvegből készült étkészletet találtak, mely 1911-ből származik – A 19. század elején, mikor még fel sem fedezték a radioaktivitást, nagyon népszerű volt az emberek körében az urán-oxid nevű anyag, amivel üveg tárgyakat színeztek be. A tárgyak minimális uránsugárzást mutatnak mind a mai napig, ami állítások szerint nem veszélyes az emberekre nézve.

1

„A nagyszüleim pincéjében egy nagyon érdekes asztalra bukkantam, melynek nem igazán tudom a valódi funkcióját, valaki látott már ilyet?” – Több megjegyzésből is az derült, hogy ez az úgynevezett Solitaire nevű asztali játék.

2

Egy eszköz, ami minden szükséges tárgyat magába foglal, például ollót, vágó eszközt… stb

3

Ki játszott már valaha közel harminc esztendős Monopoly játékkal?

4

Egy nagyon ijesztő bögre, amiből ha kiiszod az italt, akkor nagyon nagy meglepetést fogsz az alján találni.

5

Egy parfümfiola, ami a régi időkből származik.

6

„A nagypapám már régen elhunyt, ezért elmentem a házába, hogy kipakoljak. A garázsban találtam egy ősrégi oszcilloszkópot, ami az elektromos feszültség mérésére szolgál.”

7

„Amikor lomtalanítottuk a nagyszüleim padlását erre a nagyon érdekes tárgyra bukkantam. Valaki tudja mi lehet ez?”

8

Látott már valaki ilyen különleges szenteltvizes palackot?

9

„Takarítás során ezekre a régi üvegekre bukkantam a nagymamám pincéjében. Tudja valaki mi célt szolgálnak?” – Számos komment után arra a következtetésre jutottak, hogy ez egy öntözőedény, amit a virágágyásba kell dugni, ami majd magától ad vizet a növényeknek.

10

Ezt a dolgot a nagyszüleim házában találtam. Számos és furcsa szimbólum van a tetején.

11

Első ránézésre úgy néz ki mint egy borotva. pedig ezzel étkezés közben a kisebb falatokat rátudjuk húzni a villánkra vagy kanalunkra. Mondhatjuk, hogy a kés elődje.

12

“Ezt a kardot találtam a nagyszüleim padlásán.”

13

„Már kisgyerekként is nagyon ijesztő volt ez a maszk. Tudja valaki honnan származhat?”

14

Egy óriási üres teknőspáncél.

15

Ez egy színházban és operában használatos távcső. Eddig ilyet csak a múzeumokban kiállítva láttam.

16

Egy ősrégi fényképezőgép, ami alá még úgy kellett bebújni.

17

„Ez egy hatalmas írógép, amely a harmincas évekből maradt a nagyszüleimre. Mondhatni használható állapotban van.”

19

via

Facebook Comments